top of page

 

Le ciel par-dessus le toit

Chambres d'hôtes in het zuiden van de Ardèche

ABOUT

LIGGING

De chambre d’hôtes ligt op drie km van Vallon Pont d’Arc, in het hart van een rustig dorpje.  Wij hebben drie kamers ter beschikking in een gerenoveerd oud en ruim huis.  Als u, zoals wij, houdt van de rust, dan zal u er dol op zijn. De ligging laat u toe de Ardèche en de Gard te doorkruisen en daguitstappen te maken naar Avignon, Nîmes, Orange, Arles en zelfs Aix-en-Provence en de Camargue.  Ook de zoutmoerassen van Aigues-Mortes zijn meer dan een bezoek waard.

U hoeft de auto niet te nemen om te gaan zwemmen en de seizoensgebonden handelszaken zijn makkelijk te voet bereikbaar.

U kunt uw wagen parkeren in de omgeving.

ROOMS

ONZE KAMERS

Ons huis beschikt over drie comfortabele kamers in  zachte kleuren, elk met badkamer.  Er zijn twee kamers op de eerste verdieping, met twee eenpersoonsbedden en een op de tweede verdieping met een tweepersoonsbed van 180 cm.

Alle  kamers geven uit op een heldere hall die toegankelijk is via de hoofdingang en enkel door onze gasten gebruikt wordt.

OUR SERVICES

FACILITEITEN

Ontbijt
Ontbijten kan tussen 7.30 u en 11 u op het terras of binnenshuis.  U kan een keuze maken uit vers fruit en zuivelproducten, croissants, brood, confituur, honing, kaas, koffie, thee of chocolademelk.
Terras

 

Zoals in vele kleine dorpjes, beschikt het huis niet over een tuin, maar over een mooi dakterras, zonovergoten tijdens de dag en ideaal om 's avonds wat af te koelen.

Keuken

Op het gelijkvloers kan u gebruik maken van een volledig uitgeruste keuken met twee kookplaten, een magnetron, een gootsteen en een koelkast.  Perfect om een picknick of een kleine maaltijd klaar te maken.

Gratis Wifi

 

GALLERY

FOTO'S

SEE & DO

ACTIVITEITEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN

Cultuur

De absolute must-see is zonder enige twijfel de Caverne du Pont d’Arc.  Deze kopie van de grot Chauvet is sinds 2015 toegankelijk voor het publiek en mocht al meer dan een miljoen bezoekers verwelkomen.  Vooraf reserveren is sterk aan te raden.

Het is onbegonnen werk om alle interessante oorden aan te halen of op te lijsten.  Daarom een greep uit de meest noemenswaardige plekken: le Grand site de l'Aven d'Orgnac, le Musée-Magnanerie te Lagorce en  le musée de la Châtaigneraie te Joyeuse.

 

Meer informatie op de site: http://pontdarc-ardeche.fr/

 

Pittoreske dorpjes

Toen we bijna 30 jaar geleden verliefd zijn geworden op deze regio,  kwam dit vooral door de mooie dorpjes en hun architectuur.

Op minder dan 40 km van uw verblijfplaats kan u heel wat van die plaatsen bezoeken: Lagorce, Barjac, Les Vans, Banne, Labeaume, Vogüe, Goudargues en La Roque-sur-Cèze.
Streekproducten en markten

Geitenkaas, honing, fruit en groenten, artisanaal brood… Bestaat er een betere manier om streekproducten te ontdekken dan door op de markten te kuieren?  U vindt ze op zondagmorgen in Salavas, maandag in Vogüe en Saint-Alban-Auriolles, dinsdag in Sampzon, donderdag in Vallon Pont d’Arc en vrijdag in Barjac en Ruoms.

Natuur en activiteiten

De tectonische bewegingen uit het verleden hebben een merkwaardig landschap gevormd van gevarieerde relïëfs en talrijke rotsformaties:  kloven met steile oevers, uitgehold door kolkende rivieren, kliffen van roze graniet (Labeaume), blauwe kalksteen (Casteljau), uitgestrekte basaltvlaktes en restanten van oude vulkaanuitbarstingen (Mont du Mézenc).

Of u nu sportief of simpelweg een natuurliefhebber bent, u zal in de omgeving van uw verblijf tal van activiteiten aantreffen: mogelijkheid tot baden, het maken van lange wandelingen, afdalingen met kano’s en kajakken, canyoning, bergbeklimming, via ferrata, trektochten met ezels …

Contact
    bottom of page